Rabu, 25 Maret 2020

Virus Covid 19


 *Istilah2e Corona  Virus Disease (Covid-19)*

*BOSO JOWO ben do PAHAM*


*1. ODP (Orang Dalam Pemantauan)* = durung loro tapi bar plesiran, tamasya ning wilayah wong sing keno Corona.

*2. PDP = (Pasien Dalam Pengawasan)* = lagi pilek, kadang batuk yo mriang mulane di pantau.

*3. Suspect* = lorone wis rodo parah sitik, pilek, watuk, napase sesek, awakke panas gembreges rasane.

*4. Positif* = nah sing iki wis di tes karo dokter, wis beneran loro tenan.

*5. Lockdown* = ora entuk mlebu metu ning negoro/wilayah/daerah liyane.

*6. Social Distancing* = ojo kluyuran ning mall, pasar yen ra perlu banget, ora usah ngumpul², tenguk² ning omah wae.

*7. Isolasi* = sing loro di obatke di kurung ben ra nulari wong liyo.

*8. Karantina nggo sing sehat* =  wis pokoke anteng ning omah wae ora usah kluyuran.

*9. Work From Home (WFH)* = kerjane Ning omah ojo mangkat kantor, sing ora metu ora entuk duit, sabar sik yo, mugo² ono sing kelingan karo awake dewe sing susah.

*10. Imported Case* = ketularannya goro² bar jalan² ning luar negri / daerah, pokoke ning panggonan sing ono wong lorone.

*11. Local Transmission* = ketularan karo tonggo dewe, iso sak RT po sak RW.

*12. Epidemi* = Penyakite nyebare cepet lan gampang nular.

*13. Pandemi* = Penyakitnya wis kelas dunia, sing loro ora mung wong Indonesia tok tapi orang luar negri ugo keno.

*TETEP WASPODO OJO PANIK*

*Indonesia bisa bebas dari Corona*

#bebas_share









Share:

PPDB ONLINE SD-DJI

Dibuat olehARDHA maz_ardha.develoers.com